Fraser Island 2

Bestämde mig för att dela upp inlägget, det blir så långt annars. Som om det spelar roll. Jag har tyvärr inte alla bilder jag skulle vilja lägga upp heller, men det får gå ändå.


DAG 2

Vi gick upp vid ca åtta tror jag, dag två. Vissa mer bakis än andra. Vi åt frukost. Rostat bröd utan brödrost (man kunde steka om man ville) med Nutella, mjölk och flingor, och frukt och juice. Även om jag vaknat under natten (en gång på grund av spöregn!?) så hade jag sovit bättre än väntat.

Så snart alla mumsat i sig den fantastiska frukosten åkte vi iväg. Dagens första stopp var Eli Creek. En bäck som är så klar att vattnet var drickbart och sval och skön att bada i. Det var lite strömt också, så det gick finfint att bara lägga sig och åka med. Helt underbart! Vi bytte ut vårt vatten (kranvattnet i Australien smakar för övrigt om möjligt mer pool än kranvattnet i London) och njöt av att plaska i bäcken. Den var grund också, så ville man bara strosa i den gick det utmärkt. Eller åka i gummiring, för den delen.

Jag tror att det var här efter som jag provade köra första gången. Det var lite nervöst med tanke på att bilen var proppad med nya vänner och att ratten ju faktiskt sitter på fel sida. Men det var faktiskt inte så konstigt som jag väntat mig och det gick riktigt bra. Eftersom att det heller inte var vägar behövde jag ju inte bry mig om att det var vänstertrafik. När jag körde åkte vi bara på stranden, så det var plant och ganska lättkört. Vi åkte också en del inne i skogen, och jäklar var gropigt det var. Det var bara hålla i sig för fulla muggar medan man satt där som ett poppande popcorn i baksätet. Det var skitroligt, och eftersom vi fick med två brittiska tjejer i vår bil som råkade älska ABBA hade vi ABBA-party i bilen, haha!

Vi stannade för lunch och åkte sedan vidare till Champagne Pools. Små "havspooler" inramade av klippor på stranden. I dem simmade en del fina fiskar och jag och Fredrik spenderade mesta tiden på att spionera på små krabbor efter kanterna. Även här vill jag påpeka att jag blev glömd på toaletterna, men här kunde jag i alla fall gå själv.

Dagens tredje och sista stopp blev Indians Head. Det var härifrån ön först bildades och det gav en riktigt fin utsikt över ön. Tydligen kan man se hajar därifrån ibland också. Det gjorde inte vi, men däremot såg vi en dingo när vi åkte därifrån! Ensam var den, stackaren, och såg ut som en större räv typ. Den såg snäll ut, men vi drog ändå upp rutorna fort som fan när den kom fram till bilen.

Kvällen bjöd på mer goon, mer party och mer dans. Dagen efter bjöd därmed på mer bakfylla.

DAG 3

Sista dagen fick vi lov att gå upp klockan sex för att hinna före tidvattnet på stranden. Det var lagom jobbigt att vakna den tiden och jag mådde väl sådär. Åt lite supersöt Nutellafrukost ändå och sedan åkte vi till turens sista stopp, Fraser Islands största sjö. Den var ganska stor, men grund som fasen. Även om man stod mitt i sjön gick vattnet knappt upp till knäna. Det finns tydligen en djupare fläck nånstans, men mitt mående för dagen gjorde mig inte särskilt intresserad av att leta efter djupt vatten, så jag låg på stranden istället. Jag piggnade till något och hejade på medan Fredrik och John begravde Chessies armar och ben i sand.

Vi åt lunch vid sjön innan vi åkte. Vi har ätit samma lunch i tre dagar, tortillabröd med ost, grönsaker och dressing. De andra ville typ kräkas på dessa wraps dag tre, men jag tyckte det bar goda. Så jag tog en extra istället.

Vi kom tillbaka med färjan igår eftermiddag. Så skitiga och trötta. Det var mer än en befrielse att få tvätta och duscha, och sen lyxade vi med att köpa mat ute.

Idag gör vi absolut ingenting. Eller ja, jag har nu spenderat en timme på bloggen, sovit i två timmar (vi gick upp tidigt för att få gratis veganska pannkakor till frulle så en middagslur var skönt) och gungat i hängmattan jag ligger i. Har läst lite också. En slappdag behövs, för ikväll kliver vi på nattbuss för att lämna Rainbow Beach och åka vidare till Airlie Beach.

Glömde! Vid Eli Creek såg vi oväder på håll, med typ en "liten" tornado eller vad det heter som slog ner långt bort i havet. Skithäftigt, men blev inte så bra på bild kanske. Sista bilden nedanför är den i alla fall.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress