Orsa dag 3 och 4

Jag. Är. Så. Trött. Vi har ju knappast varit några kvälksmänniskor den här helgen, och om vi varit vakna efter 21.30 har vi varit riktigt förvånade.


Både igår och idag körde vi "bara" ett skidpass. Gårdagens slutade på ca 2.3 mil, hujedamej. Upp för backen, ner för backen, staka, staka. Puh! Känner att jag börjar få ganska bra kläm på det nu i alla fall. Kanske kommer jag inte ens sist när vi väl åker loppet? Kanske.

Idag åkte vi en sista sväng på 6-7 km innan vi packade ihop och checkade ut. Hej då Bäverstigen 3!

Kort blogginlägg, trött Kajsa med blåsor på tårna och träningvärk all over.


Orsa dag 2

Glömde i förra inlägget nämna att Sofias änglar var här och spelade in något igår. Häst och släde hade dem, och hade kört fast i snön med bilen som åker bakom. De verkade ha svinroligt åt det. Så det var ju kul att titta på Sofias änglar utan att vilja gråta för en gångsskull. Oerhört viktig dokumentation.


Idag har vi varit grymt duktiga! Vi började dagen med en mil skidor. En mil liksom!? Längsta jag åkt hittills i ett svep. Och med tanke på att jag ska hasa mig fram tre mil om bara typ tre veckor så var det väl på tiden. Det gick ändå väldigt bra, vi har försökt öva teknik idag. Det är ju minsann inte bara att staka sig fram, det ska tydligen göras på rätt sätt också. Men vi börjar bli duktiga och vi är himla stolta er oss själva!

På lunchen kom farmor hit också, och fikade och åkte lite skidor. Och vi åkte också mer, nästa 7.5 km till åkte vi! Så nu jäklar är man mör i kroppen efter dagens strapatser och bastande. Och dansande, vi gick lös till Grease-musik i vår lunchpaus också.

Imorgon kör vi nytt pass, två mil here we come!

För övrigt är Donald Trump president nu. Tänker inte kommentera detta mer än att det suger.


Orsa dag 1

Träningsläger indeed! Har idag åkt upp till Orsa med mamma, mina tre mostrar, Karin och Linn. Hela tjejklassikergänget alltså. Vi har hyrt en supermysig stuga och blir här t.o.m söndag för att öva skidor. Förutom att det är grymt skönt att vara lite ledig från jobbet (har ju inte varit nå julledig heller) så är det jätteroligt att åka iväg med ett härligt tjejgäng över helgen.


Vi åkte i förmiddags och på vägen upp stannade vi och mumsade på Max (mer oumph till folket!) och handlade mat. När man tittade på vår kundvagn var det lätt att missta den för något en åttabarnsfamilj behöver för en vecka, men i själva verket var det vår proviant för en helg. Vi tycker om att äta och vår familj går lite på mat- och sovklocka.

Vi kom fram till stugan, installerade oss snabbt och tog första svängen med skidorna. 5 km elljusspår. Det gick bra, men föret var väl lite trögt.

Planen är ju att vi ska åka mycket skidor förstås, men det verkar även bli en del vin, mat och sällskapsspel. Och bastu, men det är inte riktigt min grej. Så medan resten av gänget nu svettas porerna ur sig i bastun sitter jag nyduschad i soffan, fräsch som en nyponros. Fast med porerna kvar då, är jag rädd.

Snart blir det tacos! Och mer vin 🍷