Mitt 2014
Vilket år det har varit! Som alla andra år har det haft sina upp- & nedgångar, men jag kommer ändå att se tillbaka på 2014 & tänka "jäklar vilket fantastiskt år det blev!". Så många resor, nya bekantskaper, återföreningar, äventyr, skratt & upplevelser. Jag tänkte lägga upp några bilder från några av mina mest minnesvärda stunder under året som gått.
 
Januari
Så snart snön kom drog jag & fyra av mina numera närmsta vänner till varmare breddgrader. Det blev en resa utöver förväntningarna & vi fick uppleva otroligt mycket & träffa många fina, galna (& även otrevliga) människor. Bild 1: På kinesiska muren. Bild 2: Båttur på Mekongfloden i Vitenam.
 
 
 
Februari
Resan fortsatte, & trots nästan två veckor av magsjuka så var vi still going strong & fick ladda om för nya destinationer. Den här månaden fylldes av fester, djungeltrekk, vita stränder, tempel, mera tempel & flera exotiskt djur. Bild 1: mitt livs längsta busstur i Kambodja med magsjuka, King Kong/Kung Fu-filmer & ingen AC. Bild 2: På ett elefanthem i Chiang Mai, norra Thailand.
 
 
 
Mars
Nya länder med nya upplevelser med allt ifrån vackra öar & stränder, till teplantager i bergen & sedan imponerande stadsmiljöer. Längtarn efter en vanlig pannbiff hade aldrig varit så stor, & i slutet av månaden, efter den otäckaste flygresan jag varit med om, fick jag äntligen sätta tänderna i just en sådan - hemma i Sala. Bild 1: på en fiskebåt utanför paradisön Langkawis kust. Jag var den enda som inte fick napp. Bild 2: Marina Bay i Singapore, sista kvällen innan hemresa.
 
 
 
April
Efter lite återhämtning från asienresan fick jag besök av Luke från London. Jag hann även med träffa lite vänner & fira min födelsedag innan jag drog iväg på nästa resa, denna gång en familjesemester till Florida.
Bild 1: födelsedagsfirande på Publik med goda vänner. Bild 2: syrran & jag på Universal Studios i Orlando.
 
 
 
Maj
Familjesemestern fortsatte med flera roliga utflykter, ett par riktigt fina boenden & även några dagar på Bahamas där vi lärde känna en riktigt skön taxiförare, red på stranden & glassade i solen. Key West blev sedan en personlig favorit med sina mysiga gator, pubar & trevliga invånare. En hel del alligatorer & Everglades hann vi också med. Bild 1: en alligator vid Everglades träskmarker. Bild 2: solnedgång i Key West.
 
 
 
Juni
Den här månaden tog min syster, kusin & kusinsflickvän studenten i samma sväng som jag bestämde mig för att flytta tillbaka till London eftersom att det var snålt med jobb hemma. Jag fick återförenas med fina vänner i min favoritstad & ännu en gång leva livet som storstadsbo med allt vad det innebär. Bild 1: My, Felicia & Lukas på deras student. Bild 2: Midsommarfirande i Hyde Park.
 
 
 
Juli
Juli bestod faktiskt till stor del av jobb, på Travel Service Scandinavia, samtidigt som jag bevakade nyheterna angående branden som härjade hemma. Men när jag inte jobbade fick jag ta igen tid med fina vänner, festa & det klämdes även in en dagstur till Brighton så att jag skulle hinna bränna mig i solen. Bild 1: Party i Camden med en härlig blandnig av vänner. Bild 2: Sarah & jag glassar (somnar) på stranden bredvid Brighton Pier.
 
 
 
Augusti
Fick besked om att jag kom in på en kurs jag sökt & styrde åter kosan på Sverige - med Amsterdam som mellanlandning. Fick med mig Luke som sällskap & vi hade några fina dagar i den vackra staden. Hälsade bl.a på Anne Frank, åt ost & såg oss om i staden. När tåget väl tagit mig hem dröjde det bara några dagar innan jag for iväg till Göteborg för att plugga & flytta in hos mina fina vänner Felicia & Voldemort. Bild 1: Taget från en bro i det fina Amsterdam. Bild 2: På bio med Felicia & min nyfunne vän Jessica,
 
 
 
September
Mycket pluggande blev det. Men det gick även att klämma in ett besök från våra systrar & en dag på Liseberg med karusellåk & kräkor. En fin höst blev det också. Till att börja med. Bild 1: En dag på Liseberg med okänd snubbe. Bild 2: En höstbild tagen under en promenad.
 
 
 
Oktober
Jag fick massor med besök den här månaden. Luke kom över i nästan en vecka, mamma en helg & sedan var även en vän på besök i Göteborg som jag hann träffa. Tenta skulle skrivas & fester skulle festas.Göteborg visade sig vara en fantastisk stad med mycket att erbjuda & även här fick jag lära känna många nya människor. Bild 1: En älg  i utomhuszooet jag & Luke besökte. Bild 2: Mamma på Le Pain Francais.
 
 
 
November
Halloween firades & sedan avslutades Göteborsvistelsen med en avklarad tenta & en pampig show av Jonas Gardell. Väl hemma i Sala fick jag vackert bita i det sura äpplet & jobba lite igen. In på lagret i Morgongåva & börja kånka böcker igen. Bild 1: Snygga tjejer firar Halloween, på väg till Sticky Fingers. Bild 2: Jonas Gardell "Mitt enda liv".
 
 
 
December
Månaden bestod mestadels av jobb & ännu mera jobb. För första gången i mitt liv jobbade jag tills jag blev sjuk, men tack & lov klämde jag, Linn & Karin in en myshelg i Göteborg på Lisebergs julmarknad. Sen blev det jul & plötsligt vändes en del saker i livet helt upp- & ned. Året har varit fantastiskt, men jag tycker nog att 2014 kunde fått ett värdigare slut. Bild 1: Adlibrislagret. Bild 2: Myspys på Lisebergs julmarknad.
 
 
 
Allt detta är bara en bråkdel av mitt år & det finns så mycket mer jag kommer att minnas eller skulle vilja berätta om. Men jag får nöjda mig såhär. Tack allihopa som varit del av mitt år (förutom mongot som inte ville släppa in mig i Vietnam), nu ser vi fram emot ett nytt år! ♥
En julhelg i Göteborg
Ja men vi kör väl på ett inlägg till när vi ändå är igång!
 
Förra helgen åkte jag, Karin & Linn ner till Göteborg. Målet var Lisebergs julmarknad, men vi började med att julklappsshoppa lite med Jessica på stan & åt sedan middag på Bryggeriet på Avenyn. Därefter tog vi oss till Liseberg.
 
Vi hade för det första förberett oss på regn, eftersom att det var det alla väderrapportssnubbar (kan inte stava till meterologer? Meteorologer? Metereologer?) predikat om senaste veckan. Men! Vi hade kanontur med vädret, inte en droppe kom det. & inte var det för blåsigt heller. När vi kom dit var det först aaaaalldeles för mycket folk, men efter att dagens sista isshow varit gick de flesta. Sedan var det hur mysigt som helst! Isshowen var väl ganska fin också, men tillräckligt lång för att tårna skulle börja frya. De hade gjort en tolkning av  H.C Andersens "Isdrottningen" & blandat in lite kaniner. En norsk unge bredvid mig, som satt på sin pappas axlar, verkade mest intresserad av kaninerna & ropade glatt "kanine! kanine! kanine!" när han såg dem.
 
Förutom isshowen så fanns det massor med marknadsstånd som sålde allt möjligt juligt, en massa fina belysningar, renar & mycket mumsigt att smaka på. Jag tror vi alla tre bara gick runt & mös & njöt av ledigheten & att få insupa stämningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felicia var så snäll & lånade ut sin lägenhet till oss eftersom hon var på annat håll, så vi boade hemma hos henne med Voldemort. Tittade på lite Greveholm på kvällen innan vi somnade & morgonen efter åt vi frukost på Condeco på Avenyn medan Carina Berg sprang fram & tillbaka utanför med ett tv-team & spelade in något. Resten av dagen tog vi det bara lugnt. Karin lunchade med en kusin medan jag & Linn hälsade på Jessica. Sedan slöt vi upp för lite Sushi innan tåget tog oss hem. Så himla nöjd med den helgen!
 
 
 
En liten update!
Hej du döde blogg, skulle man kunna säga. Det är så tråkigt att hela december försvinner in i ett töcken av jobb när man jobbar på Adlibris. Men plåboken jublar minsan, det aset. Jubel var dock det sista man hörde från min kropp den här veckan. Jag gick nämligen ut stenhårt med tanken att jag skulle ta ALL övertid nu på slutet. Så jag kickade loss med 12-timmarspass både måndag, tisdag, onsdag & torsdag. Redan när jag vaknade i torsdags morse så insåg jag att jag hade feber & huvudvärk, men eftersom jag & kroppen som vanligt inte är överrens bestämde jag mig för att skita i vad kroppen sa & istället åka till jobbet. Så det gjorde jag. & övertid tog jag också. Behöver jag ens säga att feberfrossan jag upplevde den kvällen var något jag inte känt förut? Hua. Dessutom var ena ögat helt rödsprängt, mina muskler ömma, huvudet värkte & jag mådde illa. Trodde för en stund att jag fått TSS eftersom allt detta skedde i samband med mens, men när jag ringde 1177 bad de mig i princip att lugna ner mig förfan & ta hand om mig istället. Så det gjorde jag, & efter 14 timmars sömn kände jag mig lite bättre igen. Det är faktiskt inte så lätt att veta om man är en utarbetad Adlibrisanställd eller dödssjuk.
 
Så i morgon är det min sista dag på Adlibris. Troligtvis (& förhoppningsvis) min sista någonsin på logistiken. Jag har nu jobbat där i sammanlagt ett år & mer får man inte göra utan att bli fastanställd. & det blir man typ inte. Så nu försöker jag istället nästla mig in på deras kundtjänst. Håll tummisarna!
 
Förhoppningsvis kommer jag i alla fall att ha ett liv framöver & äntligen få spendera lite mer tid med mina vänner! & så ska jag såklart FIRA JUL!
 
Eftersom att jag ligger lite efter med bloggandet så tänkte jag lägga upp lite bilder från helgen för två veckor sedan när jag hälsade på Martina & resten av Norbergarna. Hade mysmiddag med Viola & Emelie på lördagen, & på söndagen åkte vi till Kupolen & IKEA. Jag köpte ett par fodrade Dr Martens AirWair. I Kupolen, inte på IKEA alltså. Får se om de lever upp till mina förväntningar!