One Week to Go
Idag är det alltså bara en vecka kvar tills jag flyttar till London igen. Det är egentligen galet lite tid, men min hjärna har nog inte riktigt ställt in sig än & förstår inte det. Så här sitter jag, & borde göra en massa saker för att förbereda mig. Men istället så... gör jag inte det.
 
Något jag däremot faktiskt har gjort i förberedande syfte är att jag har sökt jobb. Det är lustigt tycker jag, att jag aktivt sökte jobb hemma i Sverige i tre månader utan att knappt få så mycket som ett "tack men nej tack", & att jag sedan söker jobb i London under två dagar & får respons på ungefär fem jobb. Efter att ha sökt i två dagar. Det är lite skillnad. Mestadels har jag sökt jobb inom kundtjänst, i stil med vad jag gjorde när jag jobbade på Philips. Men jag har även sökt lite kassajobb, servering- & receptionistjobb. Jag har fått svar på ett av jobben inom kundtjänst som jag verkligen, verkligen hoppas att jag kan få. Rekryteringsfirman lät jättepositiv, nu är det bara hoppas att självaste företaget också gör det... Håll tummarna!
 
Boende första månaden är också ordnat. Första veckan får jag bo på soffan i vardagsrummet i lägenheten som Sarah delar med ett gäng grabbar. Sedan åker Sarah på semester i ca tre veckor, då jag får bo i hennes rum. Perfekt! Jag behöver inte skriva på en massa kontrakt eller ägna för mycket tid till att leta boende. Jag vill inte gärna skriva på några boendekontrakt, i fall att det blir så att jag inte får något jobb & måste åka hem igen. I så fall stannar jag bara en månad, mer har jag inte råd med.
 
Det ska bli så jäkla kul att komma tillbaka!
 
Bjuder på en bild från i förrgår; Martina & Viola som busar med Violas dotter Agnes. Wiiiie!
 
 
Studentbal
Glömde lägga ut lite bilder från balen i söndags! Syrran tar ju studenten i år, & jag fick äran att vara fotograf på hennes studentbal. Tyvärr har jag ingen systemkamera, men jag tror att Mys kavaljers brorsa var där med sin. Så då var det ju lugnt. Jättefina var de såklart, allihopa! My hade beställt en superfin klänning från USA.
 
Studentbalen i Sala hålls tydligen i Sätra Brunn nu för tiden. När jag gick hade vi den ju på Sala Stadshotell. Skönt att de slapp de lokalerna i alla fall.
 
 
Då var det dags igen...
... & nu när det är bestämt kan jag knappt bärga mig! Jag åker tillbaka till London!
 
Känslan är helt fantastisk. Jag har funderat över detta ett tag (ett "tag" som i ca 3-4 månader), men det var egentligen inte förrän idag det blev bestämt. Tanken var ju först att jag skulle jobba antingen hemma i Sverige eller i Norge i sommar, för att tjäna pengar till hösten. Jag började söka jobb i mars medan jag fortfarande var i Malaysia & jag fick två intervjuer, en i Uppsala & en mitt ute på norska landsbygden. Jobbet jag ville ha i Uppsala fick jag inte. Däremot fick jag det i Norge, men jag tackade nej. Anledningen var att det låg så pass avskilt, & även om man tjänar bra så känns det inte värt att spendera en hel sommar "ensam" mitt i ingenstans, i ett land där folk pratar konstigt - & förväntar sig att man ska förstå vad de säger. Tallefjant, guleböj & barnehage. Vad är det liksom?
 
Ju längre tiden knallade på, ju mer tänkte jag på det här med London. Man tjänar inte mycket där, men fasen vad roligt det vore. Jag saknar London något helt vansinnigt! Så nu, när det börjar närma sig juni & jag fortfarande inte fått något jobb hemma, så tänkte jag: hellre göra ett tappert försök i London, & kanske misslyckas, än att sitta här med de pengar jag har kvar & vara arbetslös en hel sommar.
 
Så jag satte mig ner vid datorn, letade flyg. svor åt de onödigt höga priserna, & bokade en biljett. Den sjunde juni bär det av! Insåg efter att jag bokat att det inte ens är två veckor kvar. Men jag kan som sagt knappt vänta! Jag känner verkligen hur otroligt glad jag är att jag ska åka! Även om det blir så att jag inte lyckas få jobb där heller & måste åka hem efter en månad. Men det är det värt. Jag har sökt ca 20 jobb i London de senaste dagarna, i hopp om att lyckas få någon träff. Men detta är bara början!
 
London my love, nu ses vi snart igen! ♥
 
En bild med några av mina allra bästa vänner, vid fina Big Ben, på den häftigaste nyårsaftonen nånsin!