Midsommar i Budapest!
Okej, min bild av Budapest har under dagen förbättras. Vi har dessutom säkert haft under 35 grader varmt idag, så man har nästan kunnat leva.
 
Har hittils ägnat midsommarafton 2013 till att återigen turistat. Har sett parlamentet, en riktigt snygg kyrka & en enorm park som vi gick vilse i. Den fanns inte med på våran karta heller, så det var banne mig inte lätt att ta sig därifrån haha!
 
Ikväll tänkte vi fira genom att dricka vin & käka körsbär (får ett glas gratis i hostelbaren & hittade inga jordgubbar i affären..) & sen gå ut & ta någon drink & kolla in en bar/klubb som heter typ Szimpla eller något sånt. Språket här är ett enda stort frågetecken, & så även valutan. Handlade middag idag för 1800 forint. Det låter som att det skulle vara så äckligt dyrt, men egentligen är det asbilligt här så det handlar om typ 50 kr.
 
Ser väldigt mycket fram emot morgondagen, då ska vi äntligen prova ett av dessa välkända bad! Kanske t.o.m unna oss lite massage, eftersom det är så billigt här.
 
& nu!: DUSCHA. Om jag berättade hur äcklig man blir om dagarna här så skulle ni sluta umgås med mig, allihopa. Så det ska jag låta bli, det är ju alltid kul att ha lite vänner när man kommer hem igen liksom. Nog för att Kajsa skulle förstå, för hon är minst lika skitig, men behåller gärna resten av mina vänner också.
 
Kan i alla fall avslöja att iblad luktar vi på varandras använda tröjor & skrattar högt & rått åt varandras snuskighet.
 
Såhär mår jag i värmen. Som "skriet" liksom.
 
Två bilder!
Haha lyckades få upp två bilder i lla fall. En från den spanska ridskolan i Wien. Var in där & tittade på deras morning exercise. Det bara kryllade av piaffer, volter, galoppombyten & grejer. Så häftigt, fy vad jag saknar att rida! De hade dessutom förfasen ljuskronor & kolonner i ridhuset. Kanske vore nåt att ha på Rutbo?
 
Den andra bilden visar en glass jag beställde. Dyr var den, men jag har aldrig varit i så stort behov av glass som den dagen, så sjukt gott var det!
 
 
 
BudaPEST
Okej, nu kanske jag låter lite negativ, men mitt första intryck av Budapest suger apa. Såhär var det:
 
Två utmattade tjejer som slitit i sitt anletes svett ankom till tågstationen. För det första är det om möjligt ännu varmare här än i Wien, det är som om man kravlar i ett hav av kokt, seg sirap & bara har ett litet sugrör upp över ytan att andas igenom. Precis så. Vi började leta efter ett sätt att ta sig till vårat hostel & gick till en infopoint där folk i kassan var jättesura. Fick ingen hjälp. Hittade sedan metron, gick ner för att köpa biljetter, men de tog inte kort (fast det sod klart & tydligt på rutan att de tar både Visa & Mastercard). Så vi fick gå tillbaka till tågstationen för att hämta pengar. Köpte biljetterna & frågade efter vägen, pekade kartan & frågade vart det ligger. Svaret vi fick var: You can't read?. & sen fick vi ingen hjälp.
 
Efter lite klurande hittade vi i alla fall rätt linje & åkte. När vi kom fram stod det en kärring & kontrollerade biljetterna. & ja... vi hade tydligen inte giltigförklarat våra kort i en maskin som man skulle, så vi fick böter eftersom det inte kunde se vilken tid vi hade åkt. 680 kr åt skogen. Plus att Kajsa fick en duva i huvudet. Kul!
 
Vi hittade i alla fall fram till hostellet efter ett tag, & jag måste säga: Det är kanon! Wombats heter det, samma som vi bodde på i Wien. Billigt, rent, stort, kök & hela grejen! Det enda som inte fungerade först var internetuppkopplingen, men det löste sig efter att jag gått till killen i receptionen & sa "computer says nooo". Det tyckte han var jättekul. Har ni sett Little Britain någon gång vet ni vad jag snackar om!
 
Nu ligger vi utslagna på hostelrummet, som vi delar med fyra okända typer. Ikväll kommer vi på sin höjd att gå ner i lobbyn, det är något band som spelar. Vi sov tre timmar inatt, var ut & partade. Så lite sliten är man trots allt.
 
Bildlöst & allt blev det, internet verkar gå sådär så att säga. Hörs!