Här bor jag!
Nu kommer äntligen en alldeles för sen uppdatering om mitt boende. Några av er där hemma har fått privat guidning på Skype, men det kanske är någon mer som råkar vara nyfiken. Så här kommer det lite bilder!
 
5 Keith House
47 Carlton Vale, Maida Vale
NW6 5EX London
 
Skyll inte på mig, jag valde inte gardinerna. 
 
Jag trivs verkligen superbra i den här lägenheten! Jag delar den med fyra andra; två spanska tjejer, en fransk tjej & en italienare (snubbe). Det är så rent & fint (kom ihåg att jag jämför med engelska standard), inte en massa äckliga heltäckningsmattor & inga kryp. Förutom någon liten spindel här & där. Två toaletter är det också, men tyvärr inget vardagsrum. Som sagt, jag trivs. & det är väl det minsta man kan begära när man har en månadshyra på £556 (ca 6500 kr) för det här lilla rummet. Personligen tycker jag faktiskt att även fotmassage, daglig smörgåstårta & vaggsånger borde ingå i priset. Men det får vänta tills jag blir rik antar jag.
 
Att gå runt med en så hög hyra när man tjänar ca 100 kr i timmen & dessutom betalar för att ta sig runt varje vecka (ca 300 kr i veckan), det är faktiskt inte så himla lätt. Men det går. Frågan är om jag har råd att stanna i det här rummet om det blir så att jag väljer att stanna i höst. Vi får se, jag kan tänka på det när jag fått slutgiltigt svar angående kursen i Göteborg. Den dagen den sorgen liksom!
En dag i Brighton
Igår flydde jag & Sarah storstadshettan & tog med pick & pack till Brighton i stället. Brighton är perfekt om man vill komma ifrån London bara för en dag för att njuta av sommaren, det tar bara drygt en timme med tåget & kostar inte så farligt mycket.
 
Vi började dagen på stranden, vädret var perfet. Inte för varmt, men ändå väldigt varmt. Havet var däremot inte alls varmt tyckte vi, men vi badade lite ändå. Ska det vara så ska det! Annars satt vi mest där & snattrade, käkade körsbär & drack vatten. Åh, & somnade... Båda två. Oturligt nog somnade jag med facet mot solen, framåt kvällen började skinnet hetta som tusan & jag blev röd som en tomat. En blank tomat.
 
 
När vi insåg att jag kommer att bränna mig så lämnade vi stranden & promenerade lite i stan & även på piren. Det är så himla mysig i Brighton med deras lanes, små gator & hus. En, vad jag skulle kalla, ganska stor stad, men med en småstadskänsla. Vi gick in i några butiker & lite parker. Vi såg även den här enorma ugglan! Man kunde betala för att hålla den, & de hade fler ugglor också. Häftig att se, mindre häftigt att se att fötterna var tejpade & att de var fastbundna med små rep allihopa.
 
 
På kvällen gick vi på restaurang, The Courtyard, & åt fishpie. Supergott! Valde just fisk eftersom Brighton ligger precis vid havet, & vi blev inte besvikna. Det var någon vit fisk, lax, räkor, potatismos, sås & ost. Jag antar att vi hemma skulle kalla det för en gratäng. Men de är ju lite annorlunda här, britterna... Jag var i alla fall himla glad över maten. Tack & lov har jag inte blivit med på någon bild med mitt red-face. Det tog ett tag innan det kickade in, men när vi satt på puben Lion & Lobster senare under kvällen var jag ingen vacker syn, haha!
 
 
Tog typ sista tåget hem till London igen. Sen när vi kom fram var det nattbussar som gällde, så sammanlagt tog det tre timmar för mig att ta mig hem till sängen. Men det gjorde inget, jag var jättenöjd efter en lång dag med min goa vän!
Idétorka
Jag har så sjukt tråkigt. Dagarna går ganska långsamt på jobbet just nu, eftersom vi inte har något att göra. På tre timmar har jag haft fyra samtal. Så jag försöker hitta på saker att göra på internet, men idéerna börjar sina lite. Så då tänkte jag att jag lika gärna kan blogga lite! Några senaste uppdateringar ur mitt liv:
 
♦ I helgen åker eventuellt jag & Sarah till Brighton för att sola, bada, dricka & äta.
♦ Här om dagen när jag shoppade på Primark undrade jag varför det luktade tacos överallt. Kom snart på att det var jag själv som luktade illa, då det var 32 grader varmt den dagen...
♦ Har haft ett par mycket mystiska moments med min flatmate som jag bara pratat med två gånger, då han anfaller mig med värsta kramen & säger "I just needed a hug". Akward...
♦ Jag ska eventuellt prova att dansa salsa nästa vecka med en kollega.
♦ Jag står numera som reserv nr 5 på en av kurserna jag sökt i Stockholm, jag lever på hoppet!
♦ Jag dricker malaysiskt iste varje dag på väg till jobbet, mums!
♦ Jag tappade min sko på bussen i morse, så alla som klev av & bo fick stå & vänta medans jag tog på mig den igen mitt i gången.
♦ Jag är sjukt sugen på att åka iväg på en weekendsemester. Felicia, Dublin!?
 
Nää, jag måste hitta på något vettigt att göra med min tid på jobbet. Fine att få betalt för att googla, men jäklarns vad långsamt tiden går. Plus att de börjat dra ner på våra timmar.