Carpar lite diem i Kroatien!
Äntligen på resande fot igen! Det känns som om det var tusen år sedan jag fick utlopp för mitt resbehov och eeevigheter sedan jag befann mig i ett land där sommarvärme inte är lika med 10 grader och typ fodrade gummistövlar.
 
Tidigt i morse gick flyget till Dubrovnik Kroatien. Eller, det skulle gått tidigt, men pga tekniskt fel (f*cking oljeläcka från ena motorn!?) Blev vi sena iväg. Oljeläckor från motorer är extra opraktiskt när den enda resenären jag har med mig, dvs Sara, är lika hysteriskt flygrädd som jag själv är. No words needed.
 
Trots ovan nämnda incident kom vi till slut ändå fram. Hungriga som vi var tog vi genast bussen mot hotellet och stannade efter vägen för att mumsa (sviiingod) lunch. Mums! Efter att bara ha sovit ca tre timmar natten till idag väntade vi oss att vi skulle snarka på hotellet. Men icke! Speedade och glada planerade vi veckan och tog sedan vårt pick och pack till stranden - Copacabana. Jo, den heter faktiskt så. Väl där kände vi på det lite för kalla men väl saltade vattnet och la oss senare i varsin solstol. Gööött!
 
Vi hängde på stranden några timmar, sen kilade vi tillbaka till hotellet (via något som såg misstänkt mycket ut som någons bakgård) för lite dusch och middag. Åt middag på en restaurang i närheten som heter "Buono" och bestämde oss för en långsittning. Sagt och gjort - långsittning med tonfisksallad, bröd, vin och crêpes blev det. Kvällen avslutades med en mysig promenad på ett turiststråk och nu ligger vi slitna i sängen. Soovaaa.
 
Råkade btw skrämma någon stackars kille på turiststråket också. Sa till Sara att om vi spelade minigolf skulle jag "Kick your ass!!!" varpå en kille framför vände sig om och stirrade skärrat. Slut i huvudet som jag är stirrade jag bara tillbaka.
 
Nu är det godnatt!
 
 
 
 
Tinget
Det blev en riktig partyhelg för min del. I fredags var jag & alla kollegor hemma hos Linda & hade grillfest. Då det blev årets första, & hittills enda riktigt fina sommardag så hade vi ju himla tur som valde just den dagen. Drog på mig kjol, sandaler & solbrillor och frös inte ens! Det ni. Annars brukar jag numera skallra som en maracas så fort det blir lite kyligt.
 
Allts om allt var kvällen väldigt rolig. Jag har dock svårt för det är med musikquizar och musiklekar. Det kan bero på att jag är fruktansvärt kass på det (jag överdriver inte ens), men det är verkligen inte roligt. Men med gott sällskap & lagkamrater som kunde en del så tog jag mig igenom det utan att ens behöva skämmas. Det var ju bra.
 
Igår var min plan att bara ta det superlugnt, men så blev inte fallet. Först åkte jag till Västerås för att gå på Ikea (för tredje helgen i rad hehe) med mamma, mormor & My & sedan på kvällen fick Sara med mig ut på Tinget. Det blev dock alkoholfritt för min del, men det går ju bra det också. Fick sällskap av Amanda under kvällen & träffade lite annat trevlig folk.
 
 
Idag har jag nästan tagit det lugnt. Har bara städat, handlat & skickat tillbaka den där jäkla mattan till Jotex, som de skickade fel. Nu blir det nog en liten tur runt dammarna men efter det är det jag som gosar ner mig under en filt till en film med en massa choklad!
Nytt resmål på gång!
Resabstinensen slog på igen, & hur passande är inte det när man råkat ta ut en vecka semester i slutet av juni/början va juli? Denna gång bär det av till Kroatien. Jag har varit där två gånger - först på Makarska rivieran (Podgora) & sedan i Pula. Nu väntar Dubrovnik. Vem jag åker med? Sara! Vi firar 10 år som vänner i år, så även det passar ju alldeles utmärkt.
 
Trots flygrädslan som brukar ta stor del av nöjet för mig inför resor så känner jag mig ändå väldigt taggad & förväntansfull. Jag tror att det finns massor att hämta i Dubrovnik, både av kultur, natur och inte minst: väder. Svenska sommaren är ju hittills minst sagt en besvikelse.
 
Det här ser väl ganska lockande ut?