Semesterbilder!
Vilken underbar semester jag har haft! Tre veckor har pilat iväg snabbt som tusan, men vad mycket jag har hunnit med! Jag är absolut nöjd med min semester, även om sista dagen gärna kunde fått bestå av något mer intressant än att stå ensam vid köksbänken och äta brieost.
 
På tre veckor har jag hunnit med en tågresa i Italien och en bilresa i Norge. Jag har hunnit fira min syster som fyllde 21 år, jag har hunnit titta på när pappa fygit akrobatflyg, jag har gått på bröllop och hunnit träffa mina vänner. Det har ju blivit lite klent med bilder under resa och så, pga kamerabrist etc, men nu har jag sammanställt alla bilder och tänkte lägga upp en liten sammanfattning här. Det blir ju såklart inte alla bilder, men några gobitar tänkte jag dela med mig av. Hoppas ni har en lika skön sommar som jag har! I morgon tar vi nya tag på jobbet.
 
Vill även notera att jag snott några av bilderna av mina vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lido di Jesolo & Venedig
Sista anhalten på resan! Inlägget kommer lite senare, nu är vi ju hemma. Men bättre sent än aldrig sägs det.
 
Vi lyckades till slut ta oss till Lido di Jesolo, efter att ha bett ett antal otrevliga tågpersonaler om hjälp. Och vi började första kvällen på sista platsen med att åka till sjukhuset. Ni vet de där betten jag skrev om tidigare, de aggresiva italienska knotten? Mina bett försvann. Det gjorde inte Fredriks. Han fick fler och alla svällde, kliade som tusan och blev illröda. Och när de inte gav med sig gick vi till apoteket, varpå kvinnan som jobbade där skakade på huvudet och sa: You ned doctor. Så doktor fick det bli! Herregud vilken upplevelse.
 
Till att börja med när vi kom dit så var inte turistläkaren på plats, inte vad vi kunde se i alla fall. Så istället träffade vi på en annan läkare, eller vad han nu var, längre ner i korridoren. Han tog emot Fredrik och jag satt på en stol utanför rummet med öppen dörr och väntade. Det var den hispigaste läkare jag någonsin har varit med om, shit pommes. Han andades knappt mellan frågorna, och istället för att ställa en egen diagnos frågade han Fredrik tusen gånger om vad det var. När han väl gått med på Fredriks förklaring om att det var knottbett som han verkar ha fått en allergisk reaktion på började läkare istället fråga tusen gånger om Fredrik möjligtvis tål pencillin, om han är allergisk mot pencillin, om han har tagit pencillin förut osv. När han frågat färdigt Fredrik frågade han mig samma sak om Fredrik tusen gånger till. Men efter att ha skrivit om det handskrivna receptet typ fyra gånger fick vi till slut med oss ett recept och kunde åka tillbaka till apoteket och hämta kortison. Damn.
 
 
Efter denna pers fick vi i alla fall fortsätta vår semester. Tre av de sista dagarna spenderade vi på stranden med att sola, bada, läsa och bara ha det gött. Och äta en himla massa frozen yoghurt. En av de sista dagarna åkte vi in till Venedig. Så himla fin stad! Dock är det inte riktigt läge att åka dit över dagen mitt juli, när det är packad med folk och supervarmt. Det är nog bättre att åka över kvällen eller så, men det gjorde inte vi. Vi knatade runt och såg oss omkring, åt pizza och turistade. Jag hade bilden av att vi skulle sitta med en drink vid Markusplatsen och njuta, men efter att blivit varse om att caféet skulle ha 6 Euro extra bara för att de spelade livemusik la vi benen å ryggen. Vi kom, vi såg, vi sa "helevete vad dyrt" och gick.
 
Allt som allt är vi jättenöjda med semestern och jag kände att jag inte riktigt vad redo att åka hem. En sväng till en ny destination hade inte skadat. Mer än plånboken, vill säga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gardasjön - Desenzano & Sirmione

Nu har vi lämnat Gardasjön efter att ha spenderat några dagar där. Alltså Desenzano som vi bodde i, en liten stad vid sjön, kan vara den mysigaste platsen jag nånsin satt mina fossingar på! Den klarblå sjön, bergen, ljusen och de små städerna. Vi hade turen att se ett blixtoväder på andra sidan sjön en kväll också.

Vi gjorde egentligen inte så mycket i Garda, vi gled mest runt och mös. Första doppet första dagen var dock inte så mysigt, då det blåste som sjutton. Men roligt var det, med alla vågor. Dag två åkte vi med båt till Sirmione, en annan liten stad vid sjön. Vi åt fetstora glassar, tittade på borgen som stått där sen dinosauriernas tid eller nåt, hälsade på ankbäbisar och brände oss på axlarna. Det var trevligt.

Vi hyrde egen lägenhet i Desenzano. Fabio som ägde lägenheten var jättetrevlig och hjälpsam och boendet var fint. Skönt att ha eget.

Ja, vill ni åka till ett romantiskt paradis kan jag verkligen rekommendera Desenzano!

Igår lämnade vi Gardasjön och for vidare till sista anhalten, Lido di Jesolo. Det var ett härk att ta sig hit, och jag är osäker på om det beror på mitt urdåliga italienska uttal av destinationen, eller den oerhört ohjälpsamma personalen på tågstationerna. Okej, taskigt att generalisera, men majoriteten av dem vi har bett om hjälp har verkat jäkligt trötta på livet. Bl.a var det en man vid informationsdisken som nästan kastade tågbiljetterna på mig när vi skulle gå därifrån, och en kvinna vars röst lät som om hon levde på enbart whiskey och hasch eller nåt. Jaja, vi kom ju gram till slut, med lite letande och hjälp från ett par trevliga typer. Det är tyvärr dåligt med bilder på bloggen för Gardasjön. Dels för att det inte går att ladda upp fler av någon anledning, men också för att vi inte tagit så många med Fredriks mobil och de vi tagit finns mitt finger med på varenda bild // hitechkajsa

Ikväll åt jag svingod tonfisk med vitt vin och en creme brulee till efterrätt, så ni vet. Imorgon blir det stranden!