Kultursöndag!
Och då har vi officiellt infört Kultursöndag! Vi tänkte oss att varje söndag borde vi ta oss tid till att göra något kulturellt, när vi ändå befinner oss i en stad med möjligheter till detta. Vare sig det handlar om ett museum, en historisk plats, musik, film eller ja, you name it! Så vi började helt enkelt med att gå på bio. "Förr eller senare exploderar jag", heter den på svenska i alla fall.
 
Det var en ganska klyschig film, men väldigt fin & väääldigt sorglig. Det hördes en massa snyftningar runtom i salongen (efter att alla slutat prassla med sina godispåsar, vill säga), & det var också den typen av film som får en (i alla fall mig) att känna sig väldigt lycklig lottad för det livet man har. Vilken tur man har, som mår bra & är frisk. Det kan nog vara värt att kasta en tanke åt ibland skulle jag tro! Sevärd film, men inget bio-måste.
 
Vi är ändå nöjda med vår första Kultursöndag! Det var jag, Snubben & Johan. Eller jag, Felicia & Jessika.
 
Utanför Liserberg, som vi bor precis bredvid.
 
Jag har inte ätit mat idag. Kom jag på. Inte Felicia heller. Åt frukost i morse, sen har vi levt på chokladbollar & lösgodis... Tog en macka nu i alla fall, så får det bli ordning imorn. Då är det ju dessutom första dagen i skolan! Känns faktiskt nervöst, men mest för att hitta dit. Sal 220, vart ligger det liksom? Inte ens en adress till byggnaden fick jag, haha. Hejja mig. Håll tummisarna.
Första dagen i Göteborg
Idag tog jag lång sovmorgon för att försöka sova bort den kommande förkylningen. Tror att jag lyckades lite & känner mig lite bättre idag, om än fortfarande trött. Kan det vara hösttrötthet kanske? Känner mig supersåsig.
 
Efter en mysig frukost framför tv:n i common room (tittade på VM i fälttävlan) bestämde vi oss (aka Felicia & jag) för att utforska lite i staden. Så vi gick för att se oss omkring! Först & främst gick vi till Stadsbiblioteket för att förtidsrösta inför riksdagsvalet & införskaffa oss varsit bibliotekskort. Väldigt produktivt gjort såhär första dagen, kan jag känna. Sedan promenerade vi ner för Avenyn & in bland alla långa gator, gallerior & torg. Det är stort! Jag tycker att Göteborg känns större än Stockholm på något vis, även om Göteborg kommer på andra plats ytmässigt. Massor med folk är det ute också. Känns som en inbjudande stad & här finns nog många guldkorn i form av butiker, caféer etc att upptäcka.
 
Vi hittade faktiskt ett supermysig café där vi fikade/åt lunch. Le Pain Francais med enoooorma kanelbullar för 20 kr. Perfekt!
 
 
Ikväll har Felicia, jag & Felicias nya klasskompis Jessika hängt i Felicias & mitt rum på vandrarhemmet & druckit vin, lyssnat på musik & googlat snyggingar - varit typiskt tjejiga med andra ord. Men runt nio far tjejerna iväg på kårfest & då kan jag ju inte hänga på. De pluggar på Chalmers & det gör inte jag. Det känns såklart lite tråkigt att jag inte kan hänga med, men det var ju väntat så det är inget jag lider av. Min plan var att promenera ytterligare lite genom staden, för att se Göteborg på kvällen. Meeen, det är supermörkt & det regnar ganska rejält. Så jag blir inne ikväll också. Känner varken för att bli blöt eller gå ensam på mörka gator i en stad jag inte känner till. Så jag äter upp Felicias chips istället, haha!
Från London till Lilla London
Då har jag officiellt (om än bara tillfälligt, vem vet) bytt stad från London till Lilla London - Göteborg. Det kallas ju tydligen så. Det är definitivt inte pga människorna, det har jag redan konstaterat. Det märktes ganska tydligt när jag & Felicia kånkade på tre tunga väskor vara i trappor medan folk bara gick förbi utan att fråga om vi behövde hjälp. Eller när kvinnan på ICA sträckte sig efter en korg rakt framför knäna på en man utan att be om ursäkt. Eller när man hejar glatt på någon som mumlar något ohörbart tillbaka. Jag menar inte att vara negativ, det är bara det att jag märkte en sådan stor skillnad. & jag syftar egentligen inte bara på göteborgare, utan svenskar i allmänhet är faktiskt lite såhär, tycker jag.
 
Appropå Sverige, så känns det superkonstigt att resa med tåg, checka in på vandrarhem & utforska en helt ny stad - i Sverige. Jag förväntar mig hela tiden att människor jag möter på stan ska öppna munnen & haspla ur sig något på engelska eller att mataffärerna inte ska ha smörgåsgurka. Men det kryllar av svenskar här, & ICA (som ligger vägg i vägg med vandrarhemmet) har massor med smörgåsgurka. Konstigt va? Haha!
 
Resan ner gick väldigt bra, det var först när vi kom fram till vandrarhemmet som det krånglade. Den söta, men ack så inkompetenta receptionisten kunde för sitt liv inte förstå varför sängen vi bokat redan var tagen, & ännu mindre hur han skulle lösa detta. Så vi föreslog att vi kanske kan ta ett annat rum tills personen som tagit vår plats kommer tillbaka på söndag (hon checkade in & åkte till Dalarna av någon anledning), så kan vi ju byta med henne då. Efter mycket hummande & tänkande så tyckte han visst att det var en bra idé. Så åtminstone fram till på söndag så delar nu jag & Felicia på ett åttabäddarsrum. Inte illa pinkat! Sedan hoppas vi på att få hoppa in i rummet vi tänkt bo i, tillsammans med två tjejer Felicia ska plugga med.
 
Ikväll är Felicia på sittning & jag hänger kvar på vandrarhemmet. Hade en del att ordna med & så känner jag att jag har en förkylning som kommer krypandes, så jag passar på att kurera mig lite. Känner mig så trött.
 
Nähe, färdigpladdrat kanske. Dags att kika på lite New Girl.
 
Två pluttiga googlebilder på vandrarhemmet. Det där rummet kan mycket väl vara det jag är i just nu, nerkurad i sängen längst in till höger. Det är förresten väldigt rent & fint här, prisvärt!