Rainbow Beach

I förrgår kväll kom vi fram till Rainbow Beach. Nu är det bara jag, Fredrik och Niclas resten av kusten upp, de andra åkte vidare eftersom att de inte ska till Fraser Island. De fortsatte alltså vidare med samma buss som vi klev av efter två timmar, men de skulle istället åka 14 timmar.


Vi var alldeles för sent ute med att boka boende här, så när vi väl började se oss omkring efter hostel var allting fullt. Det fick alltså lov att bli ofrivilligt lyxande med hotell. Vi checkade in på Debbies Place, och jäklar vad bortskämda vi vi blev! Två nätter i egen lägenhet, med två sovrum, eget kök, badrum och grillplats. AC, wifi och gratis tvätt fanns också. För 500 kr/ person per natt. Långt över vår budget som annars ligger på 209 kr/natt, men det var riktigt skönt att lyxa lite.

Igår tog Niclas och jag en långpromenad. Fredrik var förkyld och lite hängig så han stannade hemma. Eftersom att vi har mycket bokat framöver bestämde vi att ta två dagar och bara göra i princip ingenting. Men en långpromenad blev det. På stranden. Med alldeles för lite solskydd. Usch och fy vad jag brände mig. Pandaface och allt. Men det var en fin promenad, som avslutades med en supergod kokosmilkshake. På kvällen skjutsade Debbie upp oss till Great Sandy National Park så att vi kunde se solnedgången därifrån. Det var verkligen en upplevelse, jäklar vad fint det var. Bilderna ger inte alls rättvisa för hur stort området var och för hur vackert det var att sitta där. Så glad att Debbie tipsade oss och körde oss. Hon var riktigt gullig. Efteråt grillade vi, fyfan vad gott. Halloumi i mitt hjärta.

Idag har vi alltså inte heller haft mycket för oss. Vi började dagen med att, tyvärr, checka ut från Debbies och istället checkade vi in på Dingos. Det är med Dingos vi kommer att åka till Fraser Island. Fraser Island är världens största sandö, och imorgon åker vi ut dit för att stanna i tre dagar, två nätter. Det ska bli riktigt häftigt! För att få åka dit behövde vi gå en säkerhetsgenomgång idag. På den sa dem att man inte får bada i havet på grund av hajar, inte gå ut i skogen själv på grund av ormar och dingos (vildhundar) och inte köra som idioter (vi ska köra bil på ön). Så vi ska helt enkelt akta oss för att dö.

Förutom det har vi i princip bara legat och läst och slappat. Jag somnade i hängmattan här utanför, det var inte helt del. Råkade klämma en till milkshake också, vilket inte alls ingår i min budget. Men den ingår i vad jag verkligen vill ha så då råkade det bli så. Slurp!

Nu måste jag ge Fredrik lite uppmärksamhet, han börjar bli dryg.


Noosa Everglades

Man skulle tro att vi är på rena hälsoresan som vi motionerar om dagarna. Surfing, vandring och idag kajakpaddling. Axlarna kommer troligtvis att ligga kvar i sängen när jag kliver upp imorgon.


I morse åkte vi till Noosa Everglades för att paddla kajak. Området består av Noosa River som slingrar sig fram genom sjöar och mellan... Landskap. Haha inspirationshjärnan har gått och lagt sig. Paddlingen tog oss ca 3-4 timmar tur och retur tror jag, och var faktiskt mer jobbig än vacker att se. En stor del av paddlingen gick ut på att ta sig över en stor öppen yta med alldeles för mycket vågor och motvind. Vi satt i alla fall två i varje kajak, och eftersom bara jag, Fredrik, Niclas och Hanna åkte på turen så gick det bra att dela upp oss. Men det var som sagt väldigt jobbigt. Jag gillar att paddla i lugn och ro, så att man liksom kan mysa sig fram och titta på omgivningen. Inte paddla för livet och få en saltvattensdusch varje gång den framför drar upp paddeln. Nu låter jag himla neggo, men det var såklart roligt också. När vi väl kom in i rivern var vattnet mycket lugnare och man kunde faktiskt mysåka lite. Men helt ärligt var det inte mycket mer att se än gräs och träd.

På vägen tillbaka fick vi dock syn på några vallabys! En vallaby är alltså en beteckning för en mindre art av kängurus. De stod den i gräset, 10-15 meter bort och betade eller vad nu en jättekanin gör. Inte ett dugg rädda var dem heller. Så himla söta! Jag ville adoptera alla tre.

När vi kom tillbaka från paddlingen var det bara att ta sitt pick och pack och gå till bussen. Hej då Noosa, hej Rainbow Beach!


Noosa National Park

Haha,  jag ba "åh vi får se om jag hinner blogga, det kanske inte blir så mycket." Jag gör ju fan inget annat. Ni kommer ha tröttnat på mig innan jag ens är hemma igen. Tur att det inte är obligatorisk läsning.


Idag har vi letat koalor! Hela dagen. Eller i alla fall i typ sex timmar. Hittade vi någon? Nej. Vi tror inte på koalor längre, dem är bara en myt. Vi har spenderat hela dagen i en nationalpark där det ska finnas koalor, men inte sett röken av en enda. Däremot har vi sett massor med häftig natur, fåglar (bl.a någon typ papegoja), fjärilar, ödla, maneter som tydligen är farliga, krabbhål (kryllar av dem på stränderna) och en fet orm uppringlad i ett träd. Ni ser den som en klump i trädet på bild fyra. Tyvärr är inte mobilen riktigt i klass för att kunna få med den bra på bild, men där är den i alla fall! Hua.

Jag älskar nationalparker! Och parker. Och vandringsleder etc. Det är så himla härligt och man får se så mycket. Det var varmt och slitigt emellanåt, men gud så härligt! På vägen tillbaka blev det ett dopp också. Alltså dessa vågor!? Vi är fortfarande inte överens. Speciellt inte när vågorna faktiskt är högre än mig själv innan de slår över, det är liksom too much.

I övrigt är det varmt, fuktigt och jäkligt gött.