Sala
Nu har jag alltså snart varit hemma i en hel vecka. Det känns fortfarande lite konstigt att vara hemma igen, och det blev den absolut segaste jetlagen jag känt på hittills. Jag känner mig fortfarande inte helt återställd, och jag vaknar av mig själv vid klockan sex på morgonen!? Who am I? Första "morgonen" vaknade jag redan klockan fyra och kunde inte somna om, så jag antar att det blir bättre i alla fall. Troligtvis kommer jag inte alls att vakna i bra tid i morgon, när jag väl ska till jobbet. Japp, jobbet.
 
Det ska bli kul att träffa alla kollegor igen, jag har saknat dem. Men ärligt talat är det jätteskönt att vara ledig. Jag är glad att jag fick några dagar hemma innan jobbet drar igång igen. Vad har jag gjort sedan jag kom hem? Ja, till att börja med har jag ätit mat. Hemlagad, god mat med tillbehör, såser och grönsaker! Hallefuckingluja vad gott det är. Inte en pommes så långt ögat kan nå! Annars har jag även hunnit träffa lite familj och vänner. Druckit lite vin. Invigt balkonghäng i vårsolen för den här säsongen. Varit hos frissan. Och ridit. Så det har varit en riktigt skön vecka.
 
Nu är det alltså tillbaka till verkligheten som gäller. Jag är otroligt tacksam för resan vi har varit på och allt vi har fått uppleva. Vi har haft turen och vädret med oss och vi har gjort nästan allt vi hade planerat. Det enda som föll bort var valsafari, men med tanke på hur bra allt annat har varit så tänker jag inte ens låtsas om att den inte blev av. Allt som allt har det verkligen varit en upplevelse för livet och även om plånboken ekar ganska tom nu så är min mentala ryggsäck fullproppad med nya erfarenheter, upplevelser och äventyr.
 
 
 
Före frissan
 
Efter frissan
 
 
Auckland

Det var det det, som man säger. Två månader som ba POFF har passerat, och imorgon är det dags för hemgång.


Niclas och jag har spenderat sista dagen med att gå runt i Auckland och sett oss omkring. Fredrik ville inte följa med, så han stannade på hostellet.

Jag gillar Auckland. Nu har jag bara sett staden över en dag, men jag fick bra vibbar. Trots att det är söndag påskhelgen så känns det som en stad med puls, en stad där det händer mycket och det finns mycket att se. Hamnen till exempel, var väldigt fin. Det kryllar av svindyra lyxbåtar, trevliga restauranger och promenadstråk. Så där gick vi ganska mycket. Vi gick också genom en park och åkte upp i ett torn som jag inte vet vad det heter för att kolla utsikten. Vi stod där på våning 51 och kikade ut över staden. Och ner, för den delen, för på vissa ställen fanns det fönster i golvet. Hua. Högt som fan, kan man säga.

Vi åt lunch i hamnen på en sushirestaurang också. Och glass. Och sen avrundade vi kvällen på Burgerfuel med en såsig och väldigt god tofuburgare. Mycket gott idag minsann! Men det är väl lika bra, imorgon vankas flygplansmat.

Packat och klart, nu är det dags att vinka av det här fantastiskt vackra landet och alla äventyr för den här gången. Jag som längtat hem senaste dagarna känner just nu att jag inte är så sugen på att åka hem. Men visst ska det bli skönt också! Dessutom har de börjat sälja en chipssort med smak av lamm och mint här(???!) och det känns kanske som om människor med den preferensen av chipssmak borde hållas på avstånd.


Hot water beach

Regnet försvann, hurra! Det betydde att vi i lugn och ro kunde åka till Hot water beach igår, så det gjorde vi. Häftigt ställe, och absolut den mest annorlunda strand jag varit på. Under sanden någonstans i backen finns varma källor som trycker upp vatten mellan låg- och högvatten (nä så heter det inte va? Tidvatten? Ni vet vad jag menar). Man kan alltså gräva sig en grop att sitta i, eller bara sticka ner fötterna, för att avnjuta värmen. Lite för varmt ibland, på ett par ställen brände jag mig nästan på tårna.


Vi hyrde en spade (japp, det fanns ett café med spaduthyrning. Och svingod veggonachos) och grävde. Dessvärre lyckades vi aldrig få till någon bra grop att sitta i, för varje gång vi nästan var klara sköljde havet upp och spolade igen hela gropen. Och gick man längre upp var inte värmen där under. Men det var kul att plocka fram barnasinnet och leka i sanden.

Lite längre bort finns också Cathedral Cove, typ en grotta, som jag även tror är med i någon av Narniafilmerna? Vi tänkte besöka den också, men promenaden dit var avstängd på grund av någon safetygrej, så det blev en kustpromenad istället. Nu har vi vinkat av havet för den här gången!

Nu har vi kommit till Auckland, sista anhalten på resan. Vi har inte gjort så mycket idag, bara åkt hit, rensat ur bilen och ätit på Nandos. Imorgon är det sista dagen. Då har vi tänkt se oss om lite i Auckland, Nya Zeelands största stad.