Skypeintervju
Det är inte varje dag man sminkar sig & tar på sig kavajen för att sitta framför datorn! Har nyss haft min livs första Skypeintervju. En tiominuters bara, det tyckte jag räckte lagom. Det är lite lurigare att göra ett bra intryck bakom en skärm. Intervjun gällde ett jobb i Norge över sommaren, på ett konferensmotell en bit bortanför Bergen. Där skulle jag i så fall jobba som lite allt i allo; bartender, kökshjälp, servering, receptionen. Så vi får se om det blir något!
 
 
Utgång i Sala
I förrgår fick vi för oss att parta lite, jag & mitt resegäng. Så vi bestämde oss för att förfesta hos Karin, bjuda in lite vänner & sedan dra ut på Tinget eftersom de har öppnat dansgolv där. Till vår besvikelse visade det sig vara 30+ där när det är löning & då återstår ju faktiskt bara ett ställe att gå ut på; Hotellet. Förfesten var som alltid roligast & med lite kvarliggande jetlag & vodka på det så var saken biff. & som alltid borde man inse att man ska stanna på förfesten & inte gå ut på Hotellet eftersom att det suger. Jo det gör faktiskt det. Jag har kommit fram till att det är lagom att gå ut där två gånger om året. Oftare än så behövs inte, för det är precis samma sak varje gång. Den här gången stannade jag faktiskt bara en timme tror jag, innan jag vandrade hemåt. Tydligen så tyckte jag att det var en alldeles utmärkt idé att ta en selfie mitt i natten på väg hem i mörkret också, haha. Det var i alla fall roligt att träffa några vänner här hemma!
 
Har snott ett par bilder av Sara & Karin.
Jag ser helt galen ut på bilden. Men det kanske är bra när man vandrar hem ensam på natten, ingen som vågar komma fram, haha!
 
Igår var det tänkt att jag skulle få något vettigt gjort, men det slutade med en promenad & sen grillning hos pappa. Årets första grillning! Gudars vad gott det var.
 
 
Nu sitter jag här & övar på att gissa rätt på matteprov. Jag började med att försöka lära mig, men seriöst. Provet är på lördag, det finns inte en suck att jag hinner lära mig detta på en vecka. Förresten har jag mitt livs första Skypeintervju ikväll också. Mer om det senare!
 
Over and out.
Borta bra men hemma bäst!
Så flygresan hem var det absolut läskigaste jag någonsin har varit med om. Inte nog med att vi flög samma sträcka som det försvunna planet MH 370, vi flög även med samma företag. Vi såg också i våra bokningspapper att vi skulle suttit på just MH 370, men eftersom Malaysian Airlines har förslarvat det planet så satte de in ett annat till oss. Att vi dessutom fick höra på radio samma morgon som vi skulle åka att ett plan från Kuala Lumpur tagit eld gjorde inte saken bättre. Det planet hann dock landa & ingen skadades. Men ändå! Är man flygrädd redan innan så är det inget vidare pep talk direkt.
 
Detta resulterade alltså i att jag grinade vägen upp i första planet & även i det andra. Jag var på helspänn i minst 15 timmar & lyckades inte mer än slumra till i ca 20 minuter. Tack & lov gick allt bra & vi kunde sova några timmar på flygplatsen i Peking innan sista flyget bar av. På det sista kändes det i alla fall lite bättre, då det var ett annat företag. Så då bestämde jag mig för att mumsa i mig klubbor istället. Så det gjorde jag.
 
Resan tog allt som allt... jadu. Ca 26 timmar tror jag. & av de sov jag ungefär 3. Var något sliten när jag kom hem, men det gjorde inget. Då var jag ju hemma!
 
Ser rätt trött & sliten ut. Kändes ungefär som om jag sprungit in i en mortel eller något.
 
Jag sov som en riktig viking första natten. & andra med. Det är verkligen underbart att vara hemma igen, & en riktigt fin svensk vår har vi! Har inte sett våren hemma på två år, & det känns ännu mysigare än jag minns det! Tog en vårpromenad igår i det underbara vädret. Ca 14 svala grader, solsken, tunn is, tussilagos & t.o.m blåsipporna kikar fram!
 
Vädret är lika fint idag också! Senare idag kommer Linn över & vi ska påbörja det förbannade mattepluggandet till högskoleprovet. Önskar att jag inte vore så fruktansvärt kass på matte. Någon som känner sig manad att lära mig? Ikväll blir det party!