Sköna söndag i Kensington Gardens
Idag har jag njutit i stora mängder av att det är söndag! Från & med nu är söndag min favoritdag! Tog för det första en gudomlig sovmorgon. Jag vaknade strax före tio, gick & kissade & kröp sedan ner under täcket igen med fetaste leendet på läpparna. & det är inte mycket som får mig att le när jag precis vaknat! Sov dock inget mer, utan läste istället en artikel från Take a Break (typ en tanttidning jag börjat läsa, I like it). Strax före elva smög jag upp, åt frukost i lugn & ro & städade lite. Sedan veckohandlade jag på Tesco (veckohandlade för under 100 kr & ändå har jag till mat två gånger om dagen hela veckan! Det ni).
 
Jag hade redan igår bestämt mig för att ta mig ut & göra något idag, men eftersom alla mina vänner här är upptagna på annat håll elelr utomlands så fick jag leka själv idag. Bestämde mig för att ta en dag med egentid & promenera runt på något fint ställe, så jag styrde kosan på Kensington Gardens!
 
Kensington Gardens är ursprungligen en del av Hyde Park & är 111 hektar stor. Planen var från början att även titta på Kensington Rooftop Gardens, men eftersom vädret inte var så prima så väntar jag med det. Promenerade istället omkring på marken. Ena sekunden var det strålande solsken, andra regn. Om vart annat. Tur att jag har köpt ett finfint paraply!
 
 
Medan jag stod & väntade på bussen till Kensington började en äldre dam prata med mig & plötsligt frågade hon vart jag går till kyrkan. Jag svarade att jag inte går till kyrkan. "But you believe in God?" frågade hon då. Nope. Sedan bestod resterande väntetid av att undvika konvertering till kristendomen... Jag sa att jag tror nog mer på vetenskap, men då fick jag höra att det var ju falskt alltihopa. Det stod en tjej bakom damen & smyglyssnade, för jag kunde se att hon hade svårt att hålla tillbaka skrattet. Det hade jag också, hade så mycket hellre varit tjejn bakom damen just då! Jag accepterar absolut att vissa väljer att tro på gud, men då vill jag gärna också bli respekterad för att jag inte gör det!
 
Väl på bussen stod det att den var på väg till "Chelsea, World's End" & jag åkte bl.a förbi en fishn'chips-restaurang vid namn The Codfather, heheee.
London Pride
Skönt med en kort arbetsdag, slutade klockan 14.00, hurra! Bestämde mig för att åka direkt från jobbet ner till centrum för att titta på Prideparaden som hölls idag. Var besviken att jag missade den förra sommaren då jag var utomlands med Kajsa, så i år tänkte jag pricka in den! Tror ni jag gjorde det? Självklart inte. Men jag var ganska medveten om att jag skulle missa den då den började klockan 13.00. Tänkte dock att det borde ju fortfarande vara drag på stan eftersom det ju trots allt är Pride! & det var det, galet mycket folk vid Trafalgar Square. Tyvärr hade de gjort ett inhängnat område för de som betalat, då det kom dit kändisar. Bl.a var Conchita Wurst (Eurovision Song Contest 2014-vinnaren) på plats, men jag såg inte hen utan bara Sinitta & det har jag ingen aning om vem det är, haha! Gick upp i trappan till museet på Trafalgar square för att se något, men då började en vakt gapa om att pga health and safety policy får man inte stå i trappan. Nej för det är baske mig farligt! ... britter...
 
Sinitta på väg upp på scen, bild tagen från den livsfarliga trappan. & ja jag vet, jag ska bli bättre på att ta med mig min kamera, jag lovar.
 
Jag var inte kvar särskilt länge; vädret sög då det regnade & det var alldeles för mycket folk. Kom ju inte heller in på det inhängnade området, så det var något av en besvikelse. Dock såg jag en del utklädda drag queens, t.ex Ariel den lilla sjöjungfrun hängde i ett hörn. Dock var det inte alls lika mycket utklätt som Pride i Stockholm. Men det kanske det är under självaste paraden, det vet jag ju inte eftersom jag missade den.
 
Ett pridemålat övergångsställ!
 
Så när jag lämnat Trafalgar Square (& signat upp på något för Amnesty - dammit Emmy & My, vart är ni när jag behöver någon som hindrar mig från att skriva på saker från folk som haffar mig på gatan!?) så knallade jag iväg till Mc Donalds & unnade mig lite slabbig mat. Sen tog jag mig hemåt. Jag gick sjukt mycket i alla fall, det var skönt när man suttit stilla hela veckan.
 
Trafiken på Oxford Street var avstängd pga paraden. Så här tom är gatan aldrig annars under dagtid!

NMA
Just nu ligger jag i sängen & känner mig faktiskt lite trött på livet. Så nu tänker jag klaga; Jag är väldigt trött efter en lång arbetsvecka som inte är slut än (jobbar i morgon också), jag har inte fått betalt från enternshipet jag gjorde på Ikonm, jag har fått en lönespec från agenturen jag är anställd via på TSS som jag inte fattar ett skit av (& med för lite pengar på), jag har ont i ryggen av att sitta hela dagarna, rösten sviker mig lite efter alla telefonsamtal & nästa lördag ska jag betala över 8000 kr för rummet jag flyttar till. Lite jobbigt känns det faktiskt just nu.
 
Planen ikväll var att ta mig in till Camden för att strosa runt lite, men med tanke på att det tar skitlång tid att åka buss dit & jag måste upp tidigt i morgon så skippar jag det. Istället tänkte jag satsa på sill & potatis, en promenad & filmtittande. Tänkte faktiskt unna mig chips & dipp också, det har jag förtjänat efter den här veckan!
 
Så nästa gång ni läser ett liknande gnällinlägg på min blogg kommer jag inte bara att vara lite trött på livet; jag kommer att vara överviktig också.
 
Men det är det fan värt.