När vi turistar som bäst
Jäklar vad vi har gått idag. Vigick från hotellet vid klockan nio, efter en amaaaazing frullebuffé, och kom tillbaka först vid halv sex. Sällan har mina fötter varit så ömma. Vi har gått hela tiden, så när som på en 1.5 timmars paella- och vinpaus.

Först gick vi till Casa Batlló, en byggnad designad av Antoni Gaudí. Vi var inte in, men jäklar vilken häftig fasad den hade!


Nästa byggnad vi besökte var vi in i. La Pedrera heter den, också designad av Gaudí. Även det var en riktigt snygg byggnad och hade mycket intressant historia. Tänker inte återge den här, ni får åka hit själva :))) vi hade såndär ljudguide. taket vvar väldigt imponerande!


Efter det var tanken att vi skulle besöka La Sagrada familia, men där var det 5 timmars väntetid för att komma in, såatte... Vi tar det en annan dag. Istället började vi gå mot Parc Güell för att få en fin utsikt över staden. Och det fick vi! Men det tog tid att gå dit, därav lunchpausen.


Kan även tillägga att vi båda varit kriminella idag. Karin hade sönder en penna i en Butik utan att säga något och jag blev tillsagd av polisen att jag inte fick sitta på bänken jag satt på. Riktiga hårdingar är vi.

Kvällsplanen är att vi ska ut och dansa ikväll. Stackars våra fossingar.
Barcelona
Tänkte att jag bör passa på att blogga när jag faktiskt har nåt kuligt att blogga om. Jag och Karin åkte nämligen till Barcelona i morse.

Dagen började med att jag backade in i Måns Zelmerlöv i en pocket shop på Arlanda.

Jag: Oj.
Måns: Ursäkta.
Jag: Ingen fara.

Stackarn, det var ju jag som backade på honom, så ber han om ursäkt. Jaja, han får väl se sig för för virriga resenärer nästa gång...

Flygen gick bra och jag sov t.o.m lite. Kom fram vid 12 och tog bussen in till stan. Vi har lyckats boka ett fräscht hotell supercentralt, två minuters promenad från jättegatan La Rambla. Frullebuffé ingår. Gött.

Har spenderat första dagen med att se oss om; promenerat i stan, promenerar i hamnen, gått i butiker, druckit Pumpkin Spice Latte på Starbucks (halleluja moment), gått på en matmarknad och ätit god mat. Tonfisk och cheesecake åt jag. Separat alltså. Och firade in semestern med ett glas vin.

Resten av kvällen blir planeringskväll med chips och en konstig Fanta/Cola och en svensk cider vi aldrig sett (?) på hotellrummet. Så vi lider inte! Eventuellt att Måns lider lite, med sina trampade tår.