Amadeus, Amadeus
Idag har jag varit produktiv! Inte riktigt lika produktiv som jag tänkte igår kväll att jag skulle vara, när jag naivt ställde larmet på 7.30. Jag kom givetvis inte ur sängen förrän strax efter nio, segade i mig frulle och först därefter kom jag igång. De senaste veckorna har jag inte haft så många schemalagda lektioner utan har fått lägga upp mycket av arbetet själv. Vi har vår andra kurs av systemet Amadeus just nu, och för att inte proppa våra stackars studenthjärnor alltför fulla har lektionerna spridits ut så att vi kan återhämta oss och repetera mellan dem. Amadeus är nämligen ett onödigt komplicerat system som används i resebranschen över hela världen för att boka in flyg och transport. "Allt är komplicerat innan man kan det" tänker du nu. Absolut, men kom igen! Det här systemet är väldigt gammalt och har troligtvis knappt uppdaterats sedan 80-talet. Det värsta är att det nog inte är någon överdrift heller. Allting skrivs i koder, och istället för att fylla i fält med vilket destinantion man vill åka till, vilket datum osv (som man gör när man bokar på hemsidor) får man i ett tomt "dokument" skriva i typ AN20APRARNAMS/ASK/CB*25APR och *poff* så radas det upp en tidtabell som ser ut som något från en gammal Matrixfilm. Okej, jag ska inte vara neggo, det är säkert ett fantastiskt smidigt system som är så pass bra att man därför valt att behålla det sekel efter sekel. Och vare sig jag gillar det eller inte så lär jag ju kunna det, ifall att jag hamnar på en arbetsplats som använder just detta underbara bokningssystem.
 
Så. Amadeus. Jag har alltså pluggat idag, både hemma och även i skolan eftersom att jag inte har tillgång till systemet hemifrån. Utöver det har jag sprungit två varv i spåret, styrketränat lite hemma, övat gitarr och gjort min första falafel. My och jag fick ett presentkort på Linas Matkasse av mamma som påskägg, och idag sa Lina att det var falafeldags. Det blev väldigt bra, men Lina tänkte nog inte på att jag inte har någon matberedare och därför fick mixa kikärtorna i omgångar med min tappert kämpande stavmixer istället för att swisha ihop en smet på två röda. Men resultatet blev som sagt himla gött. För så säger man i Göteborg.
 
Avslutade min produktiva dag med ett avsnitt av "Mandelmanns gård" (jag kan inte låta bli att älska det! Gulliga människor, gulliga djur, goda recept och fina odlingar. Som Ernst fast med skor på fötterna, och färre smöriga adjektiv) och nu lite bloggande tydligen.
 
Har under denna produktiva dag inte tagit några bilder, men tänker att ni får kika på en bild från lördagsnattens bravader istället. Utgång på Park Lane med syster, Fanny, Elin, Maria och Sandra! Och snubbarna där bakom tydligen, men dem har jag ingen aning om vilka de är.