Inga nazister på våra gator!
Så ljöd stämmorna nere vid Heden idag i Göteborg. Som de flesta kanske har hört skulle ju nazisterna Nordfront demonstrera idag, men det var knappast utan motprotester. Och även om diverse motpartier och andra organisationer inte hade demonstrationsrätt så anordnades manifestationer och olika event runtom i staden, framför allt kring Heden. Så dit åkte jag och Felicia, för att ta del av protesterna och visa vart vi står. Det var ca 10000 motståndare på plats, så det var ganska mäktigt att stå där. Vi undvek dock att gå in för mycket i folkmassorna, det är ju bland annat väldigt poppis att köra in med trafikfordon genom folkmassor idag. Och det ville vi inte ta del av. Som tur är inträffade inget sådant idag, och det är säkert till stor del tack vare polisernas fantastiska arbete med avspärrningar och insatser. En eloge till dem!
 
Vi var på området i ca 1.5 timme, men eftersom att det underförstått vankades slagsmål och kaos drog vi oss där ifrån innan självaste demonstrationen skulle vara över. Nu visade det sig ju dock att nazisterna inte kom så långt, men det blev likväl en massa bråk och ståhej. Stavas det "stohej" kanske? Äh. I alla fall så gick jag och Felicia vidare. Jag hade ju nämligen frågat henne om hon ville utforska Haga med mig, och dela på en omtalad hagabulle. När det kommer till bullar är Felicia inte särskilt svårtövertalad, så därför gick vi till Haga. Vilket himla mysigt område, HUR kan jag ha missat det!? Som att komma in i en gammal del av en liten stad, med kullerstensgator, charmiga caféer och små, annorlunda, butiker. Och alltså bullen? BULLEN!? Större än mitt face. Och god, mums. Jag provade en guldlatte också, som innehöll bland annat ingefära, gurkmeja och chili. Konstigt? Ja ganska, men faktiskt riktigt gott.
 
Planen efter fikat var att åka till Frölunda Torg för att shoppa. Ännu ett nytt ställe för mig. Så det gjorde vi. Men så snart vi satt oss på spårvagnen blev vi supertrötta och väl framme infann sig inte the shopping mode riktigt som det skulle. Så efter några tappra försök till att hitta ett par jeans gav vi upp och åkte hem.
 
Kvällen har jag spenderat med min vän Mr Taco och Idol. Jag råkade även boka en biljett till London om ca 1.5 vecka. Hoppsan. Det har med andra ord varit en bra dag.