Panorama restaurant
Sista dagen i Dubrovnik (uäääh!) spenderades till störst del under ett rejält parasoll på stranden med en bok i ena handen & en något creepy båtturförsäljare klämmandes på mina fötter. Herr fotkläm var i alla fall bara där en väldigt kort stund, han kanske insåg att det var opassande att försöka sälja fotmassage när det egentligen var båtresor han sålde. Speciellt med kommentaren "mmm you have sexy feet". Vi köpte varken massage eller båttur.
 
Huuursomhavet! Vi vinkade farväl till stranden, havet & alla norrmän som barikaderat platsen (why?) innan vi gick tillbaka till hotellet för en sista dusch i Dubrovnik. Vilket var oerhört onödigt, med tanke på att vi seda fick lite brådis & skulle skynda i värmen för att hinna i tid till restaurangen vi resvererat bord på. Skynda till restaurang i Dubrovnik = svett.
 
Svetten var ändå så himla värt det, för när vi kommit fram till restaurangen, uppe på ett "berg", (med hjälp av linbana) så var vi bra mycket mer ä n nöjda. Har aldrig ätit på en restaurang med så vacker utsikt förut tror jag. Så där satt vi & var romantiska. Något mindre romantiskt men desto roligare var våra bordsgrannar. Har ni sett "Friends", eller "Vänner"? Ni vet Janice? Som var spelar ett ex till Chandler. Föreställ er hennes skratt, fast tillhörande en asiatisk tjej i Dubrovnik. Hon satt en liten bit bort. No words needed.
 
Vi satt länge på restaurangen & mumsade, fast vi inte var hungriga ens när vi kom. Men både ceasarsallad & cheesecake slank ner. Omnomnom.
 
Ingen av oss var speciellt taggade på att åka hem, men vi hade ju inte så mycket att välja på. Så dagen efter, alltså igår, susade vi iväg med taxi (tar tillbaka det där med att taxi är för tanter eller vad jag sa) till flygplatsen. Världens rörigaste flygplats. Litet & fullpackat med människor. Det var fasen enklare att få sitt visum i Vietnam än vad det var att ta sig igenom säkerhetskontrollen i Dubrovnik. Eller nej, det var det inte. Här stod i alla fall ingen liten karl & viftade argt rakt i ansiktet på mig för att jag gjort något icke-fel.
 
Tack för denna gång Kroatien! Nu har jag fått ladda batterierna lite & reslusten har fått sig ett tillfälligt stillande lugn. Undrar vart jag åker nästa gång?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarah

Många fina bilder :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress