Elaphite Islands
Idag har vi åkt båt! Nästan hela dagen faktiskt, då vi köpte en dagstur. Tre öar har vi sammanlagt besökt; Lopud, Sipan och Kolocep. Den första ön, Lopud, innebar sol och bad vid sandstrand. Nästan alla stränder här är ju annars stenstränder, så det kändes lyxigt. Mindre lyxigt var det dock att göra misstaget att gå barfota några steg på den stekheta sanden. Det gör jag inte om! Träffade ett par supertrevliga svenskar också. Oerhört internationellt av oss.
 
Innan vi åkte till ö nr 2 fick vi lunch på båten i form av färsk fisk, sallad och bröd. Enkelt, men väldigt gott!
 
Ö nr 2, Sipan, stannade vi till på för att köpa lite olivolja som ön tydligen är känd för. Sa guiden i alla fall, men det kan ju ha varit påhitt. Man vet ju aldrig. Köpte lite honung också, med valnöt i. Och med betoning på lite. Handbagage är bra när man inte behöver ta tid på flygplatsen, men mindre bra när man vill forsla hem mumsigheter. Tur att te är en torrvara...
 
Den tredje ön, Kolocep, förstod vi aldrig riktigt varför vi besökte. Båtmannen nämnde lite snabbt något om två polers till Columbus som kanske var därifrån eller något, men det är svårt att säga. Informationen var... sådär. Men vi var rätt nöjda ändå, som bestämt stegade iväg mot ett café för att mumsa crepes.
 
Antingen så är det verkligen ansträngande att vistas i mycket sol, eller så börjar vi bli gamla. Vilket det än är så var vi ganska trötta efteråt. Vi knatade iväg till en turistgata en bit bort och beställde in väldigt smaklös mat (som Sara saltade med sådan armkraft att killen vid bordet bredvid gapande stirrade på henne tills de båda började skratta). Efter den smaklösa middagen letade vi rätt på en bar som de trevliga svenskarna tipsat om; The Cave. Där satt vi sedan med varsin drink i ett par timmar, och snackade skit. Chocolate martini var gott. Men starkt.
 
P.s. jag åt glass två gånger idag, så nu är jag kvitt gårdagen.
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress