BudaPEST
Okej, nu kanske jag låter lite negativ, men mitt första intryck av Budapest suger apa. Såhär var det:
 
Två utmattade tjejer som slitit i sitt anletes svett ankom till tågstationen. För det första är det om möjligt ännu varmare här än i Wien, det är som om man kravlar i ett hav av kokt, seg sirap & bara har ett litet sugrör upp över ytan att andas igenom. Precis så. Vi började leta efter ett sätt att ta sig till vårat hostel & gick till en infopoint där folk i kassan var jättesura. Fick ingen hjälp. Hittade sedan metron, gick ner för att köpa biljetter, men de tog inte kort (fast det sod klart & tydligt på rutan att de tar både Visa & Mastercard). Så vi fick gå tillbaka till tågstationen för att hämta pengar. Köpte biljetterna & frågade efter vägen, pekade kartan & frågade vart det ligger. Svaret vi fick var: You can't read?. & sen fick vi ingen hjälp.
 
Efter lite klurande hittade vi i alla fall rätt linje & åkte. När vi kom fram stod det en kärring & kontrollerade biljetterna. & ja... vi hade tydligen inte giltigförklarat våra kort i en maskin som man skulle, så vi fick böter eftersom det inte kunde se vilken tid vi hade åkt. 680 kr åt skogen. Plus att Kajsa fick en duva i huvudet. Kul!
 
Vi hittade i alla fall fram till hostellet efter ett tag, & jag måste säga: Det är kanon! Wombats heter det, samma som vi bodde på i Wien. Billigt, rent, stort, kök & hela grejen! Det enda som inte fungerade först var internetuppkopplingen, men det löste sig efter att jag gått till killen i receptionen & sa "computer says nooo". Det tyckte han var jättekul. Har ni sett Little Britain någon gång vet ni vad jag snackar om!
 
Nu ligger vi utslagna på hostelrummet, som vi delar med fyra okända typer. Ikväll kommer vi på sin höjd att gå ner i lobbyn, det är något band som spelar. Vi sov tre timmar inatt, var ut & partade. Så lite sliten är man trots allt.
 
Bildlöst & allt blev det, internet verkar gå sådär så att säga. Hörs!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress